Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anna első regénye – Eloldozás

2010.05.30

Kép

 "Miklya Anna első regényének főszereplője és elbeszélője egy fiatal nő, aki miután egy tragikus baleset következtében elvesztette a hozzá legközelebb álló személyt, Csicsit, emlékei felidézése segítségével megpróbálja megérteni a kettejük közötti bonyolult és ellentmondásos viszonyt. Az emlékek, a haláleset előzményeinek és következményeinek felidézéséből egy olyan szerelem története bontakozik ki, mely gyerekkorától végigkíséri az elbeszélő, Janka életét, ám beteljesülése eleve lehetetlen. Janka azonban nem tud és nem is akar változtatni ezen a helyzeten, minden egyéb viszonya, amit más fiúkkal kezdeményez, kudarcra van ítélve, s csak átmenetileg enyhíti azt a magányt és űrt, amit Csicsi halála okozott. Hiába szerelmes belé barátja, Ádám, s hiába rajong érte állandó készenlétben Jávorka is, Janka képtelen arra, hogy viszonozza érzéseiket, s inkább a magányos önrombolást választja. Az első személyű, naplók vagy blogok szövegét idéző elbeszélésben az egyes részek esetleges sorrendben, az emlékezés, felidézés aktusához igazodva követik egymást, olyan mozaikot hozva létre, mely csak az utolsó lapokon áll össze egésszé."

Itt olvasható egy részlet: elofolyoirat.blog.hu/2010/05/24/miklya_anna_eloldozas

meg egy másik: konyves.blog.hu/2010/06/03/miklya_anna_eloldozas_reszlet_konyvhet2010
 

Miklya Anna Eloldozás című regényét 2010. június 4-én mutatták be a budai Nyitott Műhelyben (Bp. XII. kerület Ráth György utca 4.), június 11-én pedig a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Utóbbi alkalomról fotogaléria látható, és dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész gondolatai olvashatók a Kis-Kunság.hu-n: kis-kunsag.hu/hun/s_!news/i__12/i__6649


Egy reflexió a Magyar Narancsban: www.magyarnarancs.hu/index.php

 
Egy méltatás a Literán: www.litera.hu/hirek/zurzavar-es-korabanat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.