Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az évtized legjobb gyermekkönyvei

2010.04.18

Az évtized legjobb gyermekkönyveinek 210-es listáját a legelismertebb magyar szakmai szervezetek állították össze, és bocsátották szavazásra. A szavazás a VI. Gyermekirodalmi Fesztivál szervezői, valamint az Egyszervolt.hu és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat együttműködésében jött létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az értéket hordozó, új magyar gyermekirodalomra. Az első ötven könyv végső sorrendjét a szakmai szervezetek döntötték el, de a közönség is szavazhatott egy internetes szavazás formájában 2010. április 1. és április 29. között. Így két lista alakult ki: a "szakmai" és a "közönség" lista.

A szavazás végeredményét a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon, a Művészetek Palotájában hirdették ki, 2010. május 1-jén. A Pirosovi a közönséglistán az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. A kiválasztott alkotásokat és a közönséglistát a http://egyszervolt.hu/gyerekkonyv-szavazas2010/index.php?order linken lehet megtekinteni.

Nagyon örülök a megtiszteltetésnek, 15 éves szerkesztői és alkotói munkám gyümölcsének tekintem, hogy a Történetek a Pirosoviból, az Ezüstszín fonál és a Pityu azt mondja… c. mese- ill. versköteteim is ott vannak a listán, sőt a Pirosovi a közönséglista élmezőnyben. Ha végignézzük a műveket, már ennyiből is látható, milyen gazdag és sokszínű a kortárs magyar gyermekirodalom, érdemes rá odafigyelni. Köszönöm a kezdeményezést a szervezőknek, és a szavazatokat az olvasóknak!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.