Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cerka Tinka - kritikák tükrében

2011.10.31

 

Komáromi Gabriella: Négykezes


Igazi „kamarazene". Átüt a szövegen a közös zenélés öröme. Nem derül ki, hogy kié a dallaminvenció, kié a primo, kié a secundo. Ki sem deríthető, mert az igazi kamarazene felelgetős játék, amely kihasználja a teljes klaviatúrát. Nem tudni, hol „kezdődik" Miklya Luzsányi Mónika, hol „végződik" Miklya Zsolt - és fordítva.
..

http://www.es.hu/komaromi_gabriella;negykezes;2011-09-21.html


 

Gombos Péter: A színek csendje


Több szempontból sem előzmény nélküli a Miklya házaspár meseregénye. Bár Miklya Zsoltot elsősorban verseiről ismerhetjük, írt már prózát is, Luzsányi Mónika pedig kifejezetten e műnemben mozog otthonosan – igaz, inkább a regényei tették ismertté...

prae.hu/prae/articles.php


 

Varga Betti: "Nézd, milyen szép színeket kevertem!"


Mese a színek hatalmáról – nagyjából így lehetne röviden összefoglalni, miről is szól Miklya Luzsányi Mónika és Miklya Zsolt meséje, a Cerka Tinka és a szürke lord. A Miklya házaspár a szó szoros értelmében sokszínű világot teremtett: Kolorító mindennapjait az határozza meg, hogy uralkodói, Lord Grafith, Don Aquarell, Donna Pastella, Signorina Tempera éppen milyen arányban keverik hozzá árnyalataikat.

gyerekszemle.postr.hu/nezd-milyen-szep-szineket-kevertem


 

Anonim könyvmutatványos szerzőtől:


Vártam már ezt a könyvet, mióta Szalma Edit 
mesélt róla a debreceni Vojtina Bábszínhát Pinokkió bábjainak készítése közben. Az illusztrációban nem is csalódtam. Igazából a könyvben sem, s bár maradéktalanul jókat írni sajnos nem tudok, mégse riasszon ez el senkit, mert a könyv jó. A gyerekek élvezik, szeretik, és olyan kíváncsiságot ültet beléjük minden rajzzal kapcsolatos dolog iránt, amire egyetlen más a piacon jelenleg futó könyv sem képes valószínűleg. Köszönet érte az Egmont Kiadónak.

konyvmutatvanyosok.wordpress.com/2011/09/29/miklya-luzsanyi-monika-miklya-zsolt-cerka-tinka-es-a-szurke-lord/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.