Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szép szabálytalanság

2015.09.30

vegtelen-sal-web.jpg"Sok hagyomány él tovább a kötetben, felrémlik emlékezetünkben a svéd gyerekvers-típusú, nagyon személyes és a gyermeki világot erősen megidéző költészet, felrémlenek Varró Dániel versei (például a Nyúl tavaszi éneke), még Romhányi József is eszünkbe juthat, és a kötet sok szövege nagyon is odaillik a Friss tinta! már egy évtizede összeállított kötet még mindig nagyon friss versei közé. De nem gondolom, hogy bármely más nyelvhez vagy költői módszerhez alkalmazkodna Miklya Zsolt. Mert minden hagyományt és versírási módot úgy használ föl, hogy többet és mást hoz ki belőle, mint amire számítunk." (Fenyő D. György)

A teljes írás itt olvasható: Üveghegy 2015/07/23

"A jól szerkesztett, a két láblógázós-verssel keretbe foglalt kötetben ugyan az érzéki-játékos-ritmikus-rímes szövegek dominálnak, de a kötetlenebb gyerekhangú művek is felbukkannak. A kortárs szcénán Kiss Ottó mellett talán Miklya Zsolt képes a gyermeki magány, hétköznapi bánat, identitáskétség húrjainak legfinomabb pengetéséhez, s ehhez a gyerekszáj-retorikát csakúgy segítségül hívja, mint a líraiságot (s míg Kissnél előbbin, nála utóbbin van markánsabb hangsúly). S bár zseniálisak a meseversek (legfőképpen a Csálémese és a Gombolós mese), a kedvenceim a két egymást követő, a gyereket megszólító, altatószerű darab, a címadó Végtelen sál és az Álom nyitott szemmel." (Lapis József)

A teljes írás itt olvasható: Szif-online Vándorló könyvespolc 2

"Miklya Zsolt újra felvette a fonalat, és egy olyan végtelenül kedves kötetet kö(l)tött, amely minden olvasójának elragadja képzeletét. A kötetben szereplő versek ugyanis segítenek abban, hogy elinduljunk egy határtalan világba, ahol megülhetünk egy kalap karimáján, elbújhatunk egy fában, hintázhatunk a szélben, és láthatjuk azt a mindenki számára másként színes mesevilágot, ami a valóságos világ szürke árnyalatait színes bolyhokkal szöszöli körbe."

A teljes írás itt olvasható: http://kulter.hu/2015/12/koltott-sal/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.